Elämän panttivanki Go n-éiri an bothar leat!

Velallisen asemaa pitäisi parantaa ulosottomaksujen maksukatolla

Viitaten Niku Hinkan aiempaan kirjoitukseen, mikä järki siinä on, että työikäiset, työkykyiset ihmiset putoavat kelkasta esim. juuri 50000 euron velkasumman takia. Miksei anneta mahdollisuutta kuitata aiempaa epäonnea, virheitä, ehkä jopa tyhmyyttä kohtuullisin keinoin?

Ulosotto ei lannista isojen korkojen takia, jollei velkaantuminen ole tapahtunut tyhmyydellä. Toki tuollaisia 16% viivästyskorkopapereita on tullut itsekin aikanaan allekirjoitettua siinä uskossa, ettei sellaiseen tilanteeseen ikinä joudu, jossa tuollaisia pitäisi maksaa.

Ulosotto lannistaa järjettömien, kohtuuttomien ulosottomaksujen takia. Esim. tuollaisesta 50000 velasta, joka koostuu neljästä osavelasta, siitä voi joutua maksamaan 840e ulosottomaksua kuukaudessa. Monelle käy niin, että velkapääoma kasvaa entisestään myös ulosottomaksujen muodossa. Omasta kokemuksesta voin kertoa, että keskituloisissa töissä oleva saattaa kasvattaa tuon summan 60000 euroon vuodessa maksamalla täydet summat joka kuukausi. Halvemmaksi tulisi olla ilman töitä ja ulosottoa.

Mihin ulosottomaksut menevät?

Käsittääkseni ulosottotoimen kulut maksetaan suurimmilta osin kertyneistä tuotoista. Ala vaikuttaa jostain syystä olevan erittäin hyvin palkattua.. On tuossa joku oikeus, että ainakin "tahallaan" velkaantuneet maksavat itse aiheuttamiaan kuluja. Mutta kohtuus tuosta puuttuu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Juhani Piri

niin 40e laskusta voi tulla nopeasti loppupeleissä 400-500e lasku.

Käyttäjän paskapuhetta kuva
Teemu Paavilainen

Eikös meillä ole yksityishenkilön velkajärjestely tällaisia tilanteita varten? Käsittääkseni siihen myös pääsee kohtuullisen moni hakija

Käyttäjän MarkusLehtonen kuva
Markus Lehtonen

On. Mutta ohjeesi on samaa luokkaa kuin sanoa katukivetyksellä makaavalle, että tällaisia tilanteita varten on sairaaloita.

Toimituksen poiminnat