Elämän panttivanki Go n-éiri an bothar leat!

Oikeus ja kohtuus

 • Kuitti maksusta ulosottomiehelle, sivu 1
  Kuitti maksusta ulosottomiehelle, sivu 1
 • Kuitti maksusta ulosottomiehelle, sivu 2
  Kuitti maksusta ulosottomiehelle, sivu 2
 • Saldoerittely, sivu 1
  Saldoerittely, sivu 1
 • Saldoerittely, sivu 2
  Saldoerittely, sivu 2

Onko kohtuullista, että yhden kuukauden palkan ulosmittauksesta suuruudeltaan 550 euroa veloitetaan ulosottomaksuja 688 euroa.

Oikeudenmukaista on se, että maksamatta jääneet velat peritään velalliselta ainakin jossain määrin, mutta onko oikeudenmukaista, että me muutenkin hankalassa asemassa olevat kakkosluokan kansalaiset maksamme palkan noin tuhannelle ulosottoviraston työntekijälle?

Tiesittekö, että ulosottomiehen peruspalkka on taulukon mukaan 4650 - 6900e. Tuohon lisätään 0 - 38% henkilökohtaista lisää suoritustason mukaan. Onko tuo kohtuullinen palkka?

Laillistettua kiskontaa?

"Joka käyttämällä hyväksi toisen taloudellista tai muuta ahdinkoa, riippuvaista asemaa, ymmärtämättömyyttä tai ajattelemattomuutta jonkin sopimuksen tai muun oikeustoimen yhteydessä hankkii tai edustaa itselleen tai toiselle taloudellista etua, joka on selvästi epäsuhteessa vastikkeeseen, on tuomittava kiskonnasta sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi."

Suuri vähemmistö, jolle ei löydy "asiamiestä" huolehtimaan oikeusturvan toteutumisesta vai jolla ei ole oikeusturvaa? Murhamiehellekin löytyy puolustusasianajaja..

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän LauriViherv kuva
Lauri Vihervä

Tärkeä aihe, josta pitäisi keskustella myös poliittisessa päätöksenteossa. Ulosotto -ja velkalakeja kohtuullistamalla saataisiin Suomeen rutkasti lisää ostovoimaa, yritteliäisyytä ja oikeudenmukaisuutta

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

Ei se ulosotto, vaan se perintä.. Onko oikeudenmukaista, että aiheettomasta laskutuksesta peritään maksu asiakkaalta?

Käyttäjän MarkusLehtonen kuva
Markus Lehtonen

Yksityinen perintätoimi on asia erikseen. Joka välissä yritetään ottaa muutama euro. Volyymi ja tietojärjestelmät tekevät tuosta nilviäisbusineksesta kannattavaa ja voitot karkaa ulkomaille verovapaasti.

Mutta mikä puolue ottaisi velka-/ulosottokierteiset asiakseen. En tiedä, mutta väittäisin, että aika iso osa tästä "meidän porukasta" kuuluu nukkuvien puolueeseen. Onko pr-arvo niin negatiivinen, että mielummin annetaan meidän nukkua?

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos blogistasi Markus.

Tämä aihe on todella tärkeä. Olen siitä kirjoittanut useammankin blogin joista yksi tässä "Laillisesti ryöstetyt" http://karirosenlof.puheenvuoro.uusisuomi.fi/18062...

Kannattaa lukea myös kommenttiosio, jossa asiaa käsitellään. Tämä on mahtava business tietyille tahoille ja siksi sitä ei lopeteta.

Toimituksen poiminnat